Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα με τους επενδυτές να περιμένουν άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα.

Οι δείκτες συμπλήρωσαν την Παρασκευή την έκτη διαδοχική εβδομάδα κερδών καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα και οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις της Fed ότι δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια έχουν βελτιώσει κατακόρυφα την επενδυτική ψυχολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές θα αναζητήσουν νεότερα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις Πεκίνου – Ουάσινγκτον ενόψει της προθεσμίας της 1η Μαρτίου, οπότε, αν δεν έχει βρεθεί λύση, αναμένεται να αυξηθούν οι αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικά προϊόντα.

Οι αισιόδοξες δηλώσεις το τελευταίο διάστημα από Αμερικανούς και Κινέζους αξιωματούχους έχουν επαναφέρει την αισιοδοξία για τις πιθανότητες οι δύο πλευρές να καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 14,46 μονάδες (-0,06%) στις 25.051,36 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 23,49 μονάδων (0,33%) στις 7.288,21 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 2.706,56 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 8 κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple στα 169,68 δολ. με άνοδο 3,19 δολ. ή σε ποσοστό 1,93%. Ακολουθούν η Microsoft στα 104,22 δολ. με κέρδη 1,40% και η Boeing με άνοδο 1,24% στα 392,24 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Pfizer (-1,70%), η DowDuPont (-1,55%) και η Exxon Mobil (-1,54%).

Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών αναμένεται να μονοπωλήσουν πάντως και αυτή την εβδομάδα το επενδυτικό ενδιαφέρον, με συνολικά 97 μέλη του δείκτη S&P 500 να γνωστοποιούν τα μεγέθη τους τις επόμενες ημέρες. Από τον δείκτη Dow Jones ο κολοσσός της ψυχαγωγίας Walt Disney Co. θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο των συναλλαγών σήμερα θα ανακοινώσει τα μεγέθη τριμήνου η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Ultimate Software Group Inc. σημειώνουν άλμα σχεδόν 20% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας για την εξαγορά της από κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής την Hellman & Friedman. Η αξία της συμφωνίας φτάνει τα 11 δισ. δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης