Εντείνεται η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να προσγειώνεται στις 730 μονάδες, όσο εντείνεται το risk off τόσο στις αναδυόμενες αγορές όσο και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,24% στις 730,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 4,3 εκατ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώση 1,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.922,49 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 3,01% στις 734,73 μονάδες.

Τα “απόνερα” των κλυδωνισμών τόσο στη γείτονα Τουρκία όσο και στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών επηρεάζουν το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εκτός από την Τουρκία, ο “παράγοντας Ιταλία” θα συνεχίσει να επηρεάζει έντονα τα ελληνικά assets. Με δεδομένο ότι το φθινόπωρο είναι καθοριστικό για τη γειτονική χώρα με τις ανησυχίες για ρήξη μεταξύ Ρώμης και Ε.Ε εν όψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019 να κρατούν τεντωμένα τα νεύρα των αγορών, το επόμενο διάστημα θα είναι αρκετά ασταθές για τα ελληνικά ομόλογα την στιγμή που η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με πολλές “εσωτερικές” προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η Alpha Bank βυθίζεται με απώλειες 4,51%, με την Πειραιώς και τη Eurobank να ακολουθούν με -3,86% και -3,05% αντίστοιχα.

Άνω του 2% είναι η πτώση σε Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και ΟΠΑΠ, ενώ άνω του -1% κινούνται οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Aegean, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΟΛΠ, Βιοχαλκο και Μυτιληναίος, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΕΕ και Φουρλής.
Η Grivalia ενισχύεται κατά 8,46%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης