Στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων “διολίσθησαν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εμφανή τον αντίκτυπο από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ουάσινγκτον, καθώς τα σκάνδαλα με «πρωταγωνιστή» τον Ντόναλντ Τραμπ εγείρουν αμφιβολίες τόσο για την ικανότητα του Αμερικανού προέδρου να εφαρμόσει το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει υποσχεθεί, όσο ακόμη για το μέλλον του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx υποχώρησε κατά 0,5% στις 389,17 μονάδες, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου να γνωρίζουν τις χειρότερες επιδόσεις. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με «οδηγό» στην πτώση την Fiat,, μετά από δημοσιεύματα ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας για υπερβολικές εκπομπές αερίων από diesel κινητήρες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,89% στις 7.437 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,60% στις 5.285,80 μονάδες και ο γερμανικός DAX έχασε 0,34% στις 12.588,50 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 21.305,50 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε “βουτιά” 0,93% στις 10.685,50 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,85% χαμηλότερα στις 5.073,89 μονάδες.

Οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαιτέρως ανήσυχοι μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στον Λευκό Οίκο, όπου επικρατεί αναταραχή, μετά και από την τελευταία είδηση ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον πρώην επικεφαλής του FBI Κόμεϊ (τον οποίο και απέλυσε πριν από κάποιες ημέρες αιφνιδιαστικά) να κλείσει μια έρευνα γύρω από τις σχέσεις του πρώην συμβούλου ασφαλείας Μάικλ Φλιν με τη Ρωσία.
Η εν λόγω είδηση είδε το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά από τις πληροφορίες περί διαρροής απόρρητων πληροφοριών από τον Τραμπ στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Η στερλίνα, σήμερα, εν τω μεταξύ, βρέθηκε για πρώτη φορά σε περίπου 8 μήνες, πάνω από τα επίπεδα του 1,30 δολ., μετά από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης