Με απώλειες κινούνται οι δείκτες στη Wall Street μετά τη δήλωση του Τραμπ πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 114 μονάδες ή 0,44% στις 25.714,23 μονάδες, ο S&P 500 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,32% στις 2.861,62 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,29%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίπεδο εβδομάδας οι αμερικανικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα του έτους με τον Dow να έχει χάσει περισσότερες από 700 μονάδες και τον S&P να σημειώνει πτώση κοντά στο 3%.

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται με πολύ ευχάριστο τρόπο – δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για βιασύνη – καθώς πληρώνονται τώρα στις ΗΠΑ από την Κίνα δασμοί 25% σε αγαθά και προϊόντα αξίας 250 δισ. δολ. Οι μαζικές αυτές πληρωμές πάνε απευθείας στο δημόσιο ταμείο των ΗΠΑ…».

Επίσης σε άλλη ανάρτησή του ανέφερε πως ο οι δασμοί θα κάνουν τις ΗΠΑ πολύ πιο δυνατές και ότι η Κίνα δεν θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευτεί συμφωνία με τις ΗΠΑ την τελευταία στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την ένταση, η εμπορική αποστολή της Κίνας παραμένει στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες, διατηρώντας ζωντανές κάποιες ελπίδες ότι οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Uber Technologies Inc. θα κάνει σήμερα το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την τιμολόγηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς της εταιρείας την Πέμπτη στα 45 δολ. ανά μετοχή.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η εταιρεία περιεχομένου ψυχαγωγίας Viacom Inc. ανακοίνωσε κέρδη για το β΄ τρίμηνο χρήσης που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ωστόσο τα έσοδα υποχώρησαν περισσότερο απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,3% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι δομικές τιμές -που δεν περιλαμβάνουν την ενέργεια και τα τρόφιμα- σημείωσαν μικρή άνοδο 0,1%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,4% και 0,2% αντίστοιχα. Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2% τον Απρίλιο, ενώ ο δομικός δείκτης ανήλθε στο 2,1%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης