Διατηρεί το θετικό του πρόσημο το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, το οποίο προσπαθεί να ξεπεράσει την άνοδο του πολιτικού θερμομέτρου με την επανατοποθέτηση ορισμένων κερδών που αποκόμισε το τριήμερο της πτώσης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,88% στις 846,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 39,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27,2 εκατ. τεμάχια.
Άνοδο 0,85% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.148,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,42% στις 961,05 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσφατη αναταραχή στις διεθνείς αγορές υπενθύμισε στο Χ.Α. το πόσο ευάλωτο είναι σε εξωτερικούς κραδασμούς, σχολιάζει χρηματιστηριακός αναλυτής στο Capital.gr, τονίζοντας βέβαια ότι δεν υπήρχε κάποια αμφιβολία περί αυτού, αλλά η ευφορία του προηγούμενου διμήνου ήρε τη σύνεση πολλών χαρτοφυλακίων.

Μάλιστα, οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές επηρεάζουν αρνητικά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των δανειστών για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ένα γεγονός που αναμενόταν να δώσει κάποια ώθηση στο υπεραγορασμένο ΧΑ, και να σηματοδοτήσει ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της οικονομίας.

Εντούτοις σήμερα το Χ.Α. έχει βρει δύο πυλώνες στήριξης. Ο πρώτος είναι η ανάκαμψη των διεθνών αγορών και ο δεύτερος η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 3,12%, με τον ΟΛΠ και την Eurobank να ακολουθούν με το δικό τους +2,11% και +2,30% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Folli Follie, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και Alpha Bank.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Grivalia, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και ΕΕΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Εθνική, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή.
Ο Σαράντης υποχωρεί κατά 1,03% και η ΔΕΗ κατά 2,25%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης