Επανήλθαν οι ανησυχίες για την έκβαση των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και αυτό αποτυπώνεται καθαρά στα ευρωπαϊκό ταμπλό που βυθίστηκαν “στο κόκκινο”.

Μία “αχτίδα” αισιοδοξίας την Τετάρτη, όταν ο Λευκός Οίκος εξέφρασε βούληση για ολοκλήρωση μιας συμφωνίας με την Κίνα, χάθηκε από το ορίζοντα, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η Κίνα «παραβίασε τα ήδη συμφωνηθέντα» στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,65% στις 375,92 μονάδες, με τον EuroStoxx 50 να σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 1,95%.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 1,69% στις 11.973 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC υποχώρησε κατά 1,93% στις 5.313 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,87% στις 7.207 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,82%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο -1,43%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εταιρικά νέα, η συμφωνία της βρετανικής φαρμακευτικής GlaxoSmithKline (GSK) για την αγορά των δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών υγείας της Pfizer έλαβε την έγκριση της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού της Αυστραλίας, ενώ η Standard Chartered, επίσης βρετανική εταιρεία, βρίσκεται στο “μάτι” του κυκλώνα των μετόχων της για τα συνταξιοδοτικά πακέτα που παρέχει στα στελέχη της.

Με βάση τα τελευταία μηνιαία στοιχεία, η ζήτηση για προσωπικό στις βρετανικές επιχειρήσεις αυξήθηκε τον Απρίλιο με τον πλέον αργό ρυθμό από τον Απρίλιο του 2012.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι θα προσπαθήσει την ερχόμενη εβδομάδα, μέσω συναντήσεων, να κάμψει την “ανταρσία” των βουλευτών των κυβερνώντων Συντηρητικών, που φέρονται να ζητούν την άμεση απομάκρυνσή της από την ηγεσία της κυβέρνησης και του κόμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης