Σημαντική πτώση προμηνύουν τα futures της Wall Street, με τον κλάδο της τεχνολογίας να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των πιέσεων μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις της Apple για τα έσοδα στο τελευταίο τρίμηνο.

Φαίνεται όμως πως θα πληγεί και η ευρύτερη αγορά καθώς η κατασκευάστρια των iPhone απέδωσε την καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών κατά κύριο λόγο στην επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν 273 μονάδες, του S&P 28 μονάδες και του Nasdaq περίπου 120 μονάδες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ σε επιστολή του προς τους μετόχους του τεχνολογικού κολοσσού που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα σημειώνει ότι περιμένει τα έσοδα για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου να διαμορφωθούν κάτω από τις εσωτερικές προβλέψεις της εταιρείας, αλλά και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Apple περιμένει πλέον τα έσοδα να διαμορφωθούν στα 84 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 91,3 δισ. δολ. σε δημοσκόπηση της FactSet. Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα της εταιρείας θα ανακοινωθούν στις 29 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δείτε τα αποτελέσματά μας, η υποχώρησή μας προέρχεται σε ποσοστό άνω του 100% από τα iPhone και είναι κυρίως στην Κίνα» δήλωσε ο Τιμ Κουκ σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο CNBC.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κινεζική οικονομία άρχισε να επιβραδύνεται στο δεύτερο εξάμηνο και πιστεύω ότι οι εμπορικές εντάσεις Πεκίνου – Ουάσινγκτον θα δημιουργήσουν περαιτέρω πιέσεις στην οικονομία της Κίνας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Apple σημειώνει προσυνεδριακά πτώση 8,5%.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan, ανακοίνωσε σήμερα ότι το selloff στις αγορές τον οδήγησε να στηρίξει μια παύση των περαιτέρω αυξήσεωντων επιτοκίων, μέχρι να διευθετηθούν οι αβεβαιότητες.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο τόνισε πως η Fed θα πρέπει να παραμείνει στο παρασκήνιο τουλάχιστον για τα “δύο επόμενα τρίμηνα” του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης