Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη δήλωση Τραμπ ότι είναι αισιόδοξος για τις πιθανότητες επίτευξης μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,69% στις 350 μονάδες, με όλους τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες να ενισχύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 10.925,97 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημείωσε άνοδο 2,15% στις 4.909,45 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραψε κέρδη 1,09% στις 6.880,82 μονάδες.

Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο κλάδος των Πρώτων Υλών -που έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα- καταγράφοντας κέρδη 2,84%.

Οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στις εξελίξεις γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο, αφότου ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες με το Πεκίνο είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή του στο Reuters ανέφερε ακόμη ότι είναι πρόθυμος να παρέμβει στην υπόθεση της σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Technologies, Μενγκ Ουάνγκζου εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στο να κλειστεί μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία που σχετίζονται με το Brexit.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης