Σε βαθύ κόκκινο έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η αναζωπύρωση των ανησυχιών γύρω από τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο επηρέασε αρνητικά την διάθεση ανάληψης ρίσκου των επενδυτών.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,15%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε απώλειες της τάξης του 1,3% περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax έχασε 1,39%, ο γαλλικός CAC σημείωσε πτώση 1,54% και ο βρετανικός FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης με πτώση 0,95%. Στο 0,92% κινήθηκαν και οι απώλειες του ελβετικού SMI.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX σημείωσε απώλειες 0,8%, ο ιταλικός FTSE MIB υπέστη την μικρότερη ζημία χάνοντας μόλις 0,09%, ενώ ο πορτογαλικός PSI κατέγραψε απώλειες 1,39%.

Σημειώνεται ότι ΗΠΑ και Καναδάς επιστρέφουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια να επιλύσουν την εμπορική τους διαμάχη, ανοίγοντας τον δρόμο για την αναμόρφωση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο ΗΠΑ – Κίνας υπενθυμίζεται πως δημοσιεύματα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ανέφεραν πως ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει την επιβολή νέων δασμών συνολικού ύψους έως 200 δισ. δολ. σε εισαγωγές από την Κίνα. Το Πεκίνο έχει προειδοποιήσει με αντίποινα εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν και νέους δασμούς.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, κατακόρυφη πτώση των κερδών β΄ τριμήνου εμφάνισε η Bayer AG, προσαρμόζοντας στη συνέχεια τις εκτιμήσεις της για το 2018, προκειμένου να αποτυπώσει την εξαγορά της Monsanto.

Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 799 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 1,22 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, κυρίως λόγω της από-ενοποίησης της Covestro AG, η οποία τώρα λειτουργεί ως ξεχωριστή εταιρεία.Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 8,8% στα 9,48 δισ. ευρώ από το αναθεωρημένο ποσό των 8,71 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο πέρυσι.

Ο γερμανικός όμιλος εξέδωσε νέες εκτιμήσεις για να περιλαμβάνουν και την εξαγορά της Monsanto και την αποεπένδυση διαφόρων δραστηριοτήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης