Κέρδη καταγράφει η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται σε τροχιά για νέα υψηλά, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ αλλά και στη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση των εντάσεων στο εμπορικό μέτωπο, που αναμένεται να σηματοδοτήσει η υπογραφή αρχές Ιανουαρίου της συμφωνίας “πρώτης φάσης” ΗΠΑ και Κίνας.

Η αγορά λοιπόν συνεχίζει στο ανοδικό χθεσινό τέμπο, με τον Dow Jones κερδίζει 0,38% στις 28.485 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,37% στις 3.217 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 8.905 μονάδες με κέρδη 0,22%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Dow Jones βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει κέρδη της τάξης του 0,9% σε διάστημα εβδομάδας, ο S&P 500 σημειώνει εβδομαδιαία άνοδο 1,2%, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,7% υψηλότερα σε σύγκριση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Την αγοραστική διάθεση τροφοδοτούν οι ελπίδες για περαιτέρω μετριασμό των εμπορικών εντάσεων, εστιάζοντας στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, όπου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα υπογράψουν την πολυαναμενόμενη συμφωνία στις αρχές του Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Πέμπτη την εμπορική συμφωνία για τη Βόρεια Αμερική (USMCA) η οποία αναμένεται να εγκριθεί και από τη Γερουσία, τερματίζοντας μια πολύμηνη περίοδο αδράνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης