Με αρνητικά πρόσημα κινούνται την Τρίτη τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών να σημειώνουν μεγάλη πτώση λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της China Eastern Airlines υποχωρεί 1,98%, ενώ η μετοχή της China Southern Airlines σημειώνει πτώση 2,86%. Παράλληλα, η μετοχή της Cathay Pacific χάνει 0,88%. Στη Νότια Κορέα, η μετοχή της Korean Air Lines σημειώνει πτώση 2,12%, ενώ στην Αυστραλία η μετοχή της Qantas Airways υποχωρεί 2,34%. Τέλος, στη Σιγκαπούρη, η μετοχή της Singapore Airlines καταγράφει πτώση 1,46%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτώση στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών έρχεται στον απόηχο των ανησυχιών για την προοπτική αναφορικά με την επανέναρξη ταξιδιών, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πιθανό να επιβάλουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Το Ηνωμένο Βασίλειο εξάλλου αναμένεται να επιβάλει ορισμένα περιοριστικά μέτρα από την Πέμπτη, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με το Reuters.

Στο ταμπλό, ο Kospi της Νότιας Κορέας ηγείται των απωλειών καταγράφοντας βουτιά 2,49%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει απώλειες 1,23%. Οι μετοχές των HSBC και Standard Chartered υποχωρούν κατά 2,56% και 2,01% αντίστοιχα, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, ύστερα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ίδιες και άλλες τράπεζες διακίνησαν μεγάλα ποσά που φέρονται να είναι παράνομα κεφάλαια για περίπου δύο δεκαετίες παρά τις προειδοποιήσεις για την προέλευση των χρημάτων. Στα μάκρο, η τοπική διοίκηση στο Χονγκ Κονγκ (HKSAR) ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε ετήσια μείωση 9% με όρους πραγματικής οικονομίας, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η HKSAR ανακοίνωσε χθες τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για την πορεία του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας στο Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite χάνει 1,01% και ο Shenzhen σημειώνει απώλειες 0,02%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,66% στις 5.784,10 μονάδες. Οι αγορές στην Ιαπωνία είναι κλειστές και σήμερα λόγω αργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης