Ήπια κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τον Nasdaq να κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά, παρά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η εξάπλωση του νέο κοροναϊού και η αύξηση των θυμάτων στην Κίνα, με τους επενδυτές να εστιάζουν σήμερα περισσότερο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 110 μονάδες και κινείται στις 29.270 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,11% στις 3.329 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq μετά και το χθεσινό ρεκόρ κινειται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, στις 9.434 μονάδες, με άνοδο 0,34%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές βέβαια συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις όσον αφορά την εξάπλωση του κοροναϊού τόσο στην Κίνα όσο και σε άλλες χώρες, καθώς πληθαίνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οι κινεζικές αρχές επισήμως αναφέρουν ότι ο κοροναϊός έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 26 ανθρώπων, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι το πρωί της Παρασκευής ανέρχονται σε 830.

Ωστόσο, η χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι δεν συντρέχει ακόμη λόγος να κηρυχθεί “παγκόσμιος συναγερμός” για τον νέο κοροναϊό άμβλυνε σε έναν βαθμό τις ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, οι επενδυτές δείχνουν να εστιάζουν σήμερα στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, που συνεχίζονται και τροφοδοτούν την αισιοδοξία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 74 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οικονομικά αποτελέσματα, το 67,6% δημοσίευσε μεγέθη καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς έναντι 23% που τα μεγέθη τους κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επιχειρηματικό ταμπλό, κέρδη της τάξης του 7% καταγράφει ο τίτλος της Intel Corp, η οποία ανακοίνωσε χθες το βράδυ έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημαντική άνοδο, 4%, σημειώνει και ο τίτλος της American Express, μετά την ανακοίνωση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το τελευταίο τρίμηνο, με τα έσοδα να κινούνται στο επίπεδο των προβλέψεων των αναλυτών.

Άλμα καταγράφει επίσης η μετοχή της Inovio Pharmaceuticals, μετά την αναφορά ότι η εταιρεία ανέλαβε να αναπτύξει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης