Ένα ράλι των τεχνολογικών μετοχών στηρίζει σήμερα τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Αν και η αποφυγή νέων εκλογών είχε επαναφέρει την ηρεμία στις αγορές, οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, για «ριζοσπαστικές αλλαγές» και άνοιγμα στη Ρωσία, όπως και η κόντρα της Ρώμης με την ΕΚΤ πυροδοτούν εκ νέου ελαφρά νευρικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τεχνολικό κλάδο το ενδιαφέρον αναζωπύρωσε το νέο χθεσινοβραδινό ρεκόρ του Nasdaq. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe ενισχύεται σήμερα 0,3%, με τον κλάδο τεχνολογίας να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,5%, σκαρφαλώνοντας έτσι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών.

Οι πληροφορίες για μεγάλα προγράμματα επαναγοράς μετοχών και εξαγορές από τεχνολογικούς κολοσσούς ανοίγουν για τα καλά την όρεξη των επενδυτών.

Στη σημερινή συνεδρίαση ξεχωρίζει η ολλανδική κατασκευάστρια ημιαγωγών ASM, με κέρδη σχεδόν 4%, ενώ άνοδο της τάξης του 2,6% καταγράφει και η εταιρεία λογισμικού SAP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικά κέρδη εξασφαλίζει και ο κλάδος πετρελαίου, ύστερα από αρκετές συνεδριάσεις πιέσεων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η ιταλική Saipem, με άνοδο 3,8%, χάρη και στην αναβάθμιση της σύστασης από την Morgan Stanley.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης