Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η Wall Street την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή μικρή υποχώρηση, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα ανακοίνωσης των εταιρικών κερδών, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 20 μονάδες ή 0,07% και κινείται στις 26.754,68 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 “κερδίζει” 0.19% στις 3.221,77 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,08% στις 10.481,87.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι εχθές ο δείκτης των blue chips υποχώρησε κατά 135 μονάδες ή κατά 0,5%, κλείνοντας στις 26.734,71 μονάδες, ο S&P 500 “έχασε” 0,3% και τερμάτισε στις 3.215,57 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 10.473,83 μονάδες, με πτώση 0,7%.

Ο Dow και ο S&P 500 ωστόσο παραμένουν σε τροχιά να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με κέρδη. Μέχρι την Πέμπτη ο Dow κινούνταν 2,5% υψηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 1%. Αντίθετα, ο Nasdaq “έγραφε” απώλειες 1,4%.

Το κλίμα στην αγορά σήμερα διαμορφώνουν οι προσδοκίες των επενδυτών για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, την ώρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ παραμένει πολύ υψηλός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ΗΠΑ, αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο να επεκτείνουν το μέτρο των ενισχυμένων επιδομάτων ανεργίας, που είχε εγκριθεί με στόχο τη στήριξη των αμερικανικών νοικοκυριών, το οποίο λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας εκτιμάται ότι θα δώσει νέα ώθηση στην ανοδική αγορά, που έχει αποτιμήσει ήδη την τρέχουσα άνευ προηγουμένου στήριξη που παρέχουν τα μέτρα νομισματικής πολιτικής.

Παράλληλα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ που έχει προτείνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού στους κόλπους της ένωσης.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 1,19 εκατ. σε εποχικά προσαρμοσμένα βάση τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας αύξηση 17% από τον Μάιο.

Τα στοιχεία ήταν σχεδόν αντίστοιχα των προσδοκιών, οι οποίες έκαναν λόγο για 1,2 εκατ. Οι οικοδομικές άδειες ωστόσο ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις για 1,3 εκατ.

Στο επιχειρηματικό ταμπλό, η μετοχή της Netflix καταγράφει απώλειες άνω του 6,5%, μετά το χθεσινό απογοητευτικό outlook που ανακοίνωσε η εταιρεία για το δεύτερο μισό της τρέχουσας χρήσης, στο πλαίσιο ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου.

Πτωτικά κινούνται επίσης οι τίτλοι των εταιρειών κρουαζιέρας μετά την απόφαση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ να επεκτείνουν την απαγόρευση διεξαγωγής κρουαζιερών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 λόγω την έξαρσης που εμφανίζουν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Αντίθετα, κέρδη της τάξης του 4% “γράφει” η μετοχή της BlackRock, που ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης