Οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εμφανίζουν συγκρατημένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου εν αναμονή εξελίξεων στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας.

Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένονται οι λεπτομέρειες για τα τελευταία iPhones της Apple, καθώς και την έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ (beige book) η οποία θα ανακοινωθεί το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο πρόεδρος της Federal Reserve του St. Louis, James Bullard εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να αξιοποιήσει περισσότερο τα σήματα της αγοράς κατά την υλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,07%, ο S&P κινείται σταθεροποιητικά και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες ύψους 0,3%.

Το “σφυροκόπημα” των τελευταίων ημερών στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έχει απομακρύνει τους δείκτες της Wall Street από τα ιστορικά υψηλά του Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο πρωταγωνιστούν τις τελευταίες εβδομάδες ασκώντας πιέσεις στις διεθνείς αγορές, αν και οι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες και να σημειώσουν νέα ιστορικά υψηλά αντλώντας ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί σήμερα η Apple Inc. ενόψει εκδήλωσης για την παρουσίαση των λεπτομερειών των τελευταίων iPhones.
Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 1,2% από την αρχή της εβδομάδας, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει ράλι 32%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν λόγο για αύξηση 0,2%. Αυτή ήταν η πρώτη πτώση των τιμών από το Φεβρουάριο του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης