Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα με τον S&P 500 να πλησιάζει και πάλι το ιστορικό υψηλό του περασμένου Φεβρουαρίου καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις συνομιλίες στην Ουάσινγκτον για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας αλλά και στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.  

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι και Λευκός Οίκος θα επιστρέψουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να προωθήσουν ένα ευρύ πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποτυχία των δύο κομμάτων να συμφωνήσουν στα μέτρα τόνωσης έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για τις αντοχές της οικονομικής ανάκαμψης, εν μέσω και της άσχημης επιδημιολογικής εικόνας στις ΗΠΑ.

Η χώρα μετρά πλέον πάνω από 5,4 εκατ. κρούσματα, περίπου το ένα τέταρτο των κρουσμάτων παγκοσμίως. Μόνο την Κυριακή, ανακοινώθηκαν λίγο πάνω από 42.000 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 36,19 μονάδες (-0,13%) στις 27.892,59 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 10,79 μονάδες (0,32%) στις 3.383,23 μονάδες, πλησιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του στις 3.393,52 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 89,55 μονάδες (0,82%) στις 11.109,52 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 11 κινούνται με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walmart με άλμα 1,8% στα 134,99 δολ. και ακολουθούν η Home Depot στα 285,18 δολ. με άνοδο 1,65% και η Visa στα 199,01 δολ. με άνοδο 1,24%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Boeing (-2,51%), η Goldman Sachs (-1,57%) και η American Express (-1,44%).

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης επεκτάθηκε τον Αύγουστο, αν και ο ρυθμός της επέκτασης επιβράδυνε από τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of New York.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 3,7 μονάδες τον Αύγουστο από 17,2 μονάδες τον Ιούλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 19,0 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε παράλληλα η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ότι με νέους κανονισμούς που εξέδωσε, περιόρισε περαιτέρω την πρόσβαση της Huawei Technologies Co. σε ξένα μικροτσίπ.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εμπορίου σημειώνει ότι περιορίζει την ικανότητα της Huawei να αποκτά τσιπ που κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

Τον περασμένο Μάιο η αμερικανική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει στην κινεζική εταιρεία να αποκτά τσιπ που είχε σχεδιάσει η ίδια, άλλα είχαν κατασκευαστεί με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης