Ανοδικά κινούνται τα futures σήμερα Δευτέρα στην προσπάθεια να ανακτήσουν το έδαφος που έχασαν μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα τα futures του Dow Jones κινούνται ανοδικά κατά 0,08%, του Nasdaq καταγράφουν επίσης ανοδική πορεία κατά 0,29% και του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,09%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές εστιάζουν για άλλη μία ημέρα στην εμπορική διένεξη Κίνας – ΗΠΑ αλλά και σε όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη σύλληψη της CFO της Huawei.

H οικονομική διευθύντρια της Huawei, η οποία συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου στο Βανκούβερ κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, ζήτησε σήμερα να αφεθεί ελεύθερη επικαλούμενη προβλήματα υγείας, κυρίως υπέρτασης, σε ένορκη κατάθεσή της, η οποία δόθηκε χθες στην καναδική δικαιοσύνη.

Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση της 46χρονης Μενγκ Ουάνγκζου την οποία κατηγορούν ότι απέκρυψε τις σχέσεις της εταιρίας της με μια επιχείρηση που προσπάθησε να πουλήσει εξοπλισμό στο Ιράν παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος της χώρας αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη σύλληψη ίσως και να σταθεί εμπόδιο στη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης