Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 0,6%, με τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας να πρωταγωνιστούν, λόγω των συνομιλιών Πεκίνου – Ουάσινγκτον για ζητήματα του εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,83% στις 10.893,32 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημείωσε άνοδο 0,84% στις 4.813,58 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραψε κέρδη 0,67% στις 6.907,40 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, λαμβάνοντας ώθηση από τις προσδοκίες για θετική έκβαση των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο.

Ωστόσο, απειλή για το επενδυτικό αίσθημα παραμένει το συνεχιζόμενο κυβερνητικό shutdown, το οποίο εισήλθε στη 19η μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα της Ευρώπης, άλλη μια ήττα υπέστη σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, καθώς το κοινοβούλιο ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα “σχέδιο Β” μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, αν χάσει στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας με την ευρωπαϊκή Ένωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης