Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2% με την πλειοψηφία των κλάδων και των μεγάλων χρηματιστηρίων να κατοχυρώνουν θετικό πρόσημα. Εξαίρεση ήταν ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος υποχώρησε 0,6% καθώς η λίρα απομακρύνθηκε από τα πρόσφατα χαμηλά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει την πρώτη μείωση των επιτοκίων μετά από δέκα και πλέον χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών, η Fed θα μειώσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης στο 2% με 2,25% από 2,25% με 2,50% που είναι σήμερα.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν οι δηλώσεις του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Ζερόμ Πάουελ όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας και τις επόμενες πιθανές κινήσεις για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής προκειμένου να αμβλυνθεί ο αρνητικός αντίκτυπος από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ συναντήθηκαν με Κινέζους αντιπροσώπους στην Σανγκάη για πρώτη φορά από όταν συμφωνήθηκε η ανακωχή ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο Trump και στον Κινέζο Πρόεδρο Xi τον Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο EuroStoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,12%.

Ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,34% στις 12.189 μονάδες, ο γαλλικός CAC να κέρδισε 0,14% στις 5.518 μονάδες, ενώ αντίθετα ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,78% στις 7.586 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,56%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,17%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης