Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την πρώτη συνεδρίαση μετά από τη χειρότερη εβδομάδα των δύο τελευταίων ετών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε σήμερα κατά 1,30%, αφήνοντας πίσω του τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις των δύο τελευταίων ετών, εν μέσω του παγκόσμιου sell-off που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, το κλίμα σήμερα στις αγορές είναι αισθητά βελτιωμένο, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ανακάμπτουν και το Χρηματιστήριο Αθηνών, πάντως, να συνιστά εξαίρεση, αφού ήταν το μοναδικό εκ των μεγάλων χρηματιστηρίων στην Ευρώπη που έκλεισε σε “κόκκινο” έδαφος.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα μεγάλα δυτικά χρηματιστήρια, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,14%, με τον γερμανικό DAX να γνωρίζει “άλμα” 1,53% και τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 1,30%.

Στην περιφέρεια, κέρδη 0,70% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 1,40% υψηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 1,58%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλάδος των Χημικών ήταν μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας, ενώ ράλι άνω του 2% γνώρισε και ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών, με την TDC να ηγείται της ανόδου (+13%). Ισχυρές ήταν οι επιδόσεις και των Βασικών Υλών, αλλά και των εταιρειών του ενεργειακού κλάδου, βρίσκοντας στήριξη στην ανοδική πορεία των τιμών των εμπορευμάτων.

Πράγματι, ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού, μετά από τη “βουτιά” της Παρασκευής που ώθησε το αμερικανικό WTI κάτω από τα 60 δολάρια για πρώτη φορά το 2018, ενώ δυναμικό ήταν και το comeback της Wall Street, με τον Dow Jones να γνωρίζει “άλμα” της τάξεως των 300 μονάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης