Σε πτωτικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, καθώς κλιμακώνεται περαιτέρω ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν 28 μονάδες, του S&P 500 χάνουν 5,20 μονάδες και του Nasdaq 34 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Δευτέρα τέθηκαν επισήμως σε ισχύ οι νέοι αμερικανικοί δασμοί 10% επί κινεζικών εξαγωγών αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε τους νέους τελωνειακούς δασμούς επί των κινεζικών εισαγωγών στις 00.01 (07.01 ώρα Ελλάδος) και το Πεκίνο απάντησε με την εισαγωγή δασμών 5% έως 10% επί αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την Παρασκευή η Wall Street Journal μετέδωσε ότι η Κίνα ακύρωσε τις συνομιλίες που επρόκειτο να έχει με τις ΗΠΑ για τα ζητήματα του εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά νέα, οι επενδυτές αφομοιώνουν τα νέα ότι η Comcast κέρδισε την Twenty-First Century Fox στον αγώνα για την απόκτηση του Sky.

Εν τω μεταξύ, η SiriusXM ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Pandora σε μια συμφωνία αξίας 3,5 δισ. δολ.

Την ίδια ώρα, στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του αργού τύπου brent ξεπέρασε τα 80 δολ. το βαρέλι, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014, αφότου οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ άφησαν να εννοηθεί ότι δεν θα προχωρήσουν άμεσα σε αύξηση της παραγωγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης