Σε πτωτική εκκίνηση παραπέμπουν τα futures της Wall Street, εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν 141 μονάδες, του S&P 17,25 και του Nasdaq 52,25 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε το 2018 με τον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, εν μέρει λόγω των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, ενώ το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά, στο 3,5%, την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019, από 3,7% το 2018, και από προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,7% τη φετινή χρονιά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τα αδύναμα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα, σημείωσε πως το Πεκίνο πρέπει «επιτέλους να συνάψει μια πραγματική εμπορική συμφωνία». Ωστόσο, φαίνεται πως είναι μεγάλη η απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες σε ζητήματα-κλειδιά όπως η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, για την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα.

Το Σάββατο ο Τραμπ δήλωσε πως οι πληροφορίες της περασμένης εβδομάδας περί πρόθεσης των ΗΠΑ να χαλαρώσουν δασμούς που έχουν επιβάλει στην Κίνα ήταν ανακριβείς, σημείωσε ωστόσο ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών πάνε πολύ καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, το μερικό κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ συνεχίζεται για 31η μέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης