Σε πτωτική εκκίνηση παραπέμπουν τα futures της Wall Street, εν αναμονή της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι, στο περιθώριο της G-20 στην Αργεντινή.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν μονάδες, του S&P 500 μονάδες και του Nasdaq μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρεάζουν τις αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το βλέμμα στις εξελίξεις γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο, αφότου η Fed άφησε να εννοηθεί πως θα ακολουθήσει λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική την επόμενη χρονιά.

Ο Τραμπ την Πέμπτη δήλωσε πως “ήταν κοντά στο να κάνει κάτι με την Κίνα” αλλά δεν ήταν σίγουρος αν θα το ήθελε, επικαλούμενος τα έσοδα από τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές.

Ήδη από χθες διεκόπη το ανοδικό σερί τριών ημερών της Wall Street καθώς η προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για θετικά πρόσημα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed δεν ευοδώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες έκαναν “παύση” μία ημέρα μετά το ράλι που πυροδότησαν οι καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων το επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επισήμανε ότι τα αμερικανικά επιτόκια είναι πλέον κοντά στο ουδέτερο επίπεδο, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να υιοθετήσει βραδύτερο ρυθμό στις αυξήσεις των επιτοκίων το 2019.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής έδειξαν σήμερα ότι οι αξιωματούχοι της Fed προσανατολίζονται προς μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, παραμένοντας ωστόσο επιφυλακτικοί σχετικά με τις εμπορικές εντάσεις αλλά και το εταιρικό χρέος, δύο στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης