Ήπια πτωτικά κινούνται την Τρίτη τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, στην επιστροφή στις συναλλαγές μετά από ένα τριήμερο αργίας και λίγο πριν τον νέο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν πτώση 49 μονάδων (-0,2%), εκείνα του γενικού S&P 500 “χάνουν” 6,35 μονάδες (-0,2%), ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν κατά 14,75 μονάδες (-0,2%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έμεινε κλειστό τη Δευτέρα λόγω της αργίας της “Ημέρας των Προέδρων”.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην εξέλιξη των συνομιλιών Ουάσινγκτον – Πεκίνου, που συνεχίζονται σήμερα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και θα κορυφωθούν την Πέμπτη, όταν θα φθάσει στην αμερικανική πρωτεύουσα ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης και “τσάρος” της κινεζικής οικονομίας Liu He.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στο Twitter σχετικά με τις διμερείς επαφές: «Μεγάλη πρόοδος σε τόοοοοοσο πολλά επίπεδα!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία από πλευράς της κυβέρνησης Τραμπ, η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών αναζωπυρώθηκε τη Δευτέρα, όταν η Κίνα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι βάζει φρένο στην κινεζική βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη, στοχοποιώντας τον κινεζικό εξοπλισμό για δίκτυα 5G ως “απειλή για κατασκοπεία”.

Οι ΗΠΑ ασκούν ιδιαίτερη πίεση στην Huawei, κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό, και ζητούν την έκδοση της CFO της εταιρείας, Meng Wanzhouμ, για να την δικάσουν για κατηγορίες σχετικές με παραβίαση των κυρώσεων κατά του Ιράν. Ο ιδρυτής της Huawei και πατέρας της Meng, Ren Zhengfei, κάνει από την πλευρά του λόγο για “πολιτικά κίνητρα” στη δίωξή της.

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης από τους επενδυτές τα στοιχεία για την κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που θα δημοσιευθούν εντός της εβδομάδας.

Η αγορά δεν φαίνεται εξάλλου να επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από πλευράς του προέδρου Τραμπ, προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για μέρος του τείχους που επιθυμεί να χτίσει στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο.

Ήδη 16 εκ των 50 πολιτειών των ΗΠΑ αμφισβητούν σε ομοσπονδιακά δικαστήρια τη νομιμότητα της απόφασης του αρχηγού του κράτους.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, η Walmart ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, αυξάνοντας το ετήσιο μέρισμα προς τους μετόχους της κατά 2%.
Η μετοχή της στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές σημειώνει άνοδο 3,7%.

Πτώση σημειώνει η μετοχή της Advance Auto Parts κατά 2,7%, καθώς τα αποτελέσματά της ήταν μεν καλύτερα του αναμενομένου όσον αφορά τα κέρδη, αλλά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών όσον αφορά τις πωλήσεις στα καταστήματά της.

Άνοδο της τάξης του 2,9% σημειώνει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές η μετοχή της Medtronic, η οποία ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις στο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης