Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι εμπορικές εντάσεις και οι αυξανόμενες ανησυχίες για τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών έκοψαν τη διάθεση των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού. Στις 11.26 (ώρα Ελλάδας), ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρούσε 0,7%, με τις απώλειες να διαχέονται σε όλους τους κλάδους και τα χρηματιστήρια, παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε ελαφρά τον Αύγουστο. Πριν από λίγο, ο Stoxx 600 υποχωρούσε 0,8%.

Μία σπάνια αναλαμπή αισιοδοξίας ώθησε ανοδικά τις ιταλικές τράπεζες, οι οποίες ενισχύθηκαν από τη δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Ματέο Σαλβίνι, ότι η Ρώμη θα «προσπαθήσει να είναι καλή» αναφορικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος αξιολόγησης Scope ανέφερε επίσης σε έκθεσή του ότι «αν και οι αβέβαιες πολιτικές έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους για τις ιταλικές τράπεζες», σημειώθηκε πρόοδος σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Οι μετοχές των UBI Banca, Banco BPM και Mediobanca σημείωναν άνοδο κατά 3,2%, 2,5% και 2,1%, αντίστοιχα.

Οι εταιρικές ανακοινώσεις προκάλεσαν, επίσης, ισχυρές διακυμάνσεις, κυρίως στη μετοχή του γαλλικού φαρμακευτικού ομίλου BioMerieux, που είχε την καλύτερη επίδοση στον δείκτη Stoxx 600, καταγράφοντας κέρδη 8,3% μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου και την επί τα βελτίω αναθεώρηση των προοπτικών για το σύνολο του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Bayer υποχωρούσε 2% μετά την ανακοίνωση μίας απογοητευτικής αύξησης 3,9% των λειτουργικών κερδών της στο τρίμηνο. Συνολικά, ο ευρωπαϊκός κλάδος υγείας υποχωρούσε 0,8%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης