Πτωτικά άνοιξαν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, 10:52
Πτωτικά άνοιξαν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Με πτώση ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, υποχωρώντας από το υψηλό των 10 και πλέον μηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση κερδών, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και την ηπειρωτική Κίνα οδηγούσαν σε πτώση τις μετοχές ενέργειας και εξόρυξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί κατά 0,4% και τον γαλλικό CAC 40 κατά 0,2%.

Η Γερμανία ανακοίνωσε αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται υπό αυστηρούς περιορισμούς, ενώ η Κίνα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε μολύνσεις εδώ και πάνω από πέντε μήνες.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών BP, Royal Dutch Shell και Total σημείωσαν πτώση, καθώς οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν λόγω φόβων για την παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19.

Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης σημείωσαν πτώση 0,4%, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου ασκούσε πιέσεις στις τιμές των εμπορευμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, 11:07