Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ύστερα από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς η αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έπληξε τη διάθεση για ρίσκο διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στην αρχή της συνεδρίασης, με τις εταιρείες εξόρυξης να υποχωρούν κατά 2,8% και τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής να καταγράφουν απώλειες 1,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισηγμένες στο Λονδίνο μετοχές της Rio Tinto και της BHP Group κατέγραψαν απώλειες 5,2% και 4,3% αντίστοιχα, μετά την πτώση των μετοχών τους στην Αυστραλία όπου διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα.

Η μετοχή της Lufthansa σημείωσε πτώση σχεδόν 2%, αφού η γερμανική εταιρεία κατέγραψε ζημίες ρεκόρ για το 2020 και αναθεώρησε πτωτικά τα σχέδια για τη δυναμικότητά της το 2021 λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε το 1,45% χθες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύξηση στον πληθωρισμό και παράλληλα ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να διοχετεύουν χρήματα στην παγκόσμια οικονομία, ενώ εξελίσσονται τα εμβολιαστικά προγράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης