Σε πτωτική εκκίνηση παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν 92 μονάδες, του S&P 500 6,25 μονάδες και του Nasdaq 26 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την αρχική ευφορία για την “ανακωχή” Πεκίνου και Ουάσινγκτον στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σήμερα επικρατεί σκεπτικισμός για το κατά πόσον οι δύο χώρες θα καταφέρουν να φτάσουν σε συγκεκριμένη συμφωνία ώστε να αποφύγουν νέους δασμούς εκατέρωθεν.

Οι επενδυτές εστιάζουν στην απουσία συγκεκριμένων παραχωρήσεων από κινεζικής πλευράς κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G-20, όπου ο Αμερικανός πρόεδρο Τραμπ συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων.

Αν και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε μορατόριουμ 90 ημερών σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες απειλές για αύξηση του ποσοστού των δασμών από το 10% στο 25% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με αναλυτές, επίσημες δηλώσεις Κινέζων και Αμερικανών αξιωματούχων αφήνουν να εννοηθεί ότι ο δρόμος προς την επίτευξη συμφωνίας για μια πιο σταθερή μείωση των εμπορικών εντάσεων μπορεί να είναι μακρύς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης