Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στη Wall Street, μετά τη χθεσινή βουτιά που στοίχισε στον Dow Jones 800 μονάδες εν μέσω των αναδυόμενων φόβων για επερχόμενη επιβράδυνση, ακόμα και ενδεχόμενη ύφεση της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

Το χθεσινό sell off τροφοδότησε το σπάνιο φαινόμενο της υποχώρησης της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά ομολόγων, κάτω από την αντίστοιχη του 2ετούς τίτλου, κάτι που θεωρείται από τους αναλυτές ως δείκτης επερχόμενης οικονομικής ύφεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ενδεικτικό ότι από το 1978, η καμπύλη αποδόσεων των 2ετών και 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων έχει αντιστραφεί πέντε φόρες και σε όλες τις περιπτώσεις η αντιστροφή αυτή αποτέλεσε προάγγελο ύφεσης.

Τις ανησυχίες ενέτεινε η συνεχιζόμενη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, που συνεχίζει να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επενδυτών που επιχειρούν να αποτιμήσεις τις επιπτώσεις που αυτός μπορεί να έχει στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ωστόσο, η αγορά σήμερα βρίσκει κάποιες στηρίξεις στα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την αμερικανική οικονομία, καθώς και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Walmart, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει μικρά κέρδη 42 μονάδων ή 0,17% στις 25.522 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,35% στις 2.850. Αντίθετα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq συνεχίζει και σήμερα πτωτικά, καταγράφοντας απώλειες 0,32% στις 7.748 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης