Υποχωρούν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Πέμπτη καθώς οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις παγκόσμιες αγορές, με τον βιομηχανικό Dow Jones να οδεύει για την όγδοη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση.

Ο βιομηχανικός δείκτης καταγράφει ήδη το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Μάρτιο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 99 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq υποχωρούν κατά 9,25 μονάδες και του S&P 500 κατά 5 μονάδες.

Η εμπορική διαμάχη της αμερικανικής κυβέρνησης με την Κίνα και την Ε.Ε. συνεχίζει να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι αναλυτές προειδοποιούν για τους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με την Κίνα στον απόηχο των απειλών Τραμπ για το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέοι δασμοί 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ.

Ένας ανοιχτός εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα πλήξει σοβαρά την επενδυτική εμπιστοσύνη και αναμένεται να επιβραδύνει σημαντικού τους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, υποχώρησαν κατά 3.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 218.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 220.000.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων διολίσθησε στις 221.000. Τέλος, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 22.000 στις 1.723.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης