Στο παγκόσμιο sell-off υποκύπτουν και τα futures της Wall Street, υποδεικνύοντας πτώση της τάξεως των 400 μονάδων για τον Dow Jones, μετά από τη χθεσινή του “βουτιά” – ρεκόρ των 1.175 μονάδων.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 1,76% ή 418 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 χάνουν 1,30% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν απώλειες 1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ο Dow Jones έχασε όλα τα κέρδη του 2018, καθώς “κατρακύλησε” στις 24.345,75 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του, η οποία ποσοστιαία διαμορφώθηκε στο 4,6%.

Ο S&P 500 γνώρισε “βουτιά” 4,1% και ο Nasdaq διαμορφώθηκε 3,78% χαμηλότερα.

Σήμερα, αποτυπώνεται έντονη μεταβλητότητα στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με το «ξεπούλημα» στις παγκόσμιες αγορές να συνεχίζεται. Η πτωτική αυτή τάση των αγορών ξεκίνησε, άλλωστε, από την προηγούμενη εβδομάδα, με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να κινούνται, για ακόμη μία ημέρα, σε ανοδική τροχιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θετικά σημάδια για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας ενισχύουν το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει σε ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, πυροδοτώντας ανησυχίες στην αγορά και απομακρύνοντας τους επενδυτές από assets υψηλού κινδύνου.

Σημειωτέον ότι χθες, ο “δείκτης φόβου” VIX της CBOE σημείωσε “άλμα” 116%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2015, ενώ σήμερα καταγράφει άνοδο άνω του 20%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης