Μικρές απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να  εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά το χθεσινό ράλι που ακολούθησε τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones επέστρεψε χθες πάνω από τις 26.000 μονάδες στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι κινεζικός μεταποιητικός κλάδος επέστρεψε σε τροχιά επέκτασης τον Μάρτιο για πρώτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία του ανακοινώθηκαν ωστόσο χθες για τον αμερικανικό μεταποιητικό κλάδο δεν ήταν το ίδιο ενθαρρυντικά, με την έκθεση της Markit να δείχνει υποχώρηση της δραστηριότητας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017.

Πιο αισιόδοξη εικόνα διαμόρφωσε η έκθεση του Institute for Supply Management η οποία έδειξε ανάκαμψη της δραστηριότητας   τον Μάρτιο μετά το χαμηλό δύο ετών του προηγούμενου μήνα.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν 1,6% το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν πάντως λόγο για μεγαλύτερη πτώση 2,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 46,63 μονάδες (-0,18%) στις 26.207,19 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 1,29 μονάδες (-0,04%) στις 2.866,06 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 3,24 μονάδες (-0,05%) στις 7.824,27 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple στα 192,79 δολ. με άνοδο 1,59 δολ. ή σε ποσοστό 0,83% και ακολουθούν η Pfizer στα 43,11 δολ. με άνοδο 0,62% και η Cisco Systems με κέρδη 0,44% στα 55,21 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Walgreens Boots Alliance (-11,75%), η Johnson & Johnson (-0,82%) και η American Express (-0,73%).

Η βουτιά της Walgreens Boots Alliance Inc. ακολουθεί την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αλυσίδας φαρμακείων για το τελευταίο τρίμηνο τα οποία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Η εταιρεία προχώρησε ταυτόχρονα σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για το σύνολο του έτους.

Η ομοειδής εταιρεία CVS Health Corporation σημειώνει βουτιά άνω του 3%.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα πιθανές εξελίξεις από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας σε κλίμα επιφυλακτικής αισιοδοξίας καθώς ο αντιπρόεδρος της Κίνας φτάνει αύριο στην Ουάσινγκτον για έναν νέο κύκλο συνομιλιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης