Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,30%, με τον κλάδο της Ενέργειας να γνωρίζει τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές του αργού, άλλωστε, επιδόθηκαν σήμερα σε ράλι, με το Brent να κερδίζει κοντά στο 3% πάνω από τα 77 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό WTI να σημειώνει άνοδο της ίδιας τάξης, ξεπερνώντας τα 71 δολάρια. Αυτά, μετά από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου οι ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά.

Οι μετοχές από τον ταξιδιωτικό κλάδο υπέστησαν, πάντως, πιέσεις, χάνοντας 1,8%, εν μέσω των αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,28%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε 0,23% υψηλότερα και ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,47%, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,46% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε άνοδο 0,16%.

Η μετοχή της Compass έκλεισε με “βουτιά” 5%, μετά από τα τελευταία μεγέθη που ανακοίνωσε, ενώ πτώση 6% σημείωσε η μετοχή της Burberry. Μεταξύ των “κερδισμένων” της ημέρας ήταν η Banca Popolare dell’Emilia Romagna με “άλμα” 6%, ενώ ράλι 7,5% κατέγραψε η μετοχή της Imcd, έπειτα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης