Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street καθώς τα κέρδη εταιρειών, όπως η Boeing και η Apple, δίνουν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία. Στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν φρέσκες εξελίξεις από των μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, καθώς και το guidance της Federal Reserve η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής στις 21:00, ώρα Ελλάδος.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones κερδίζει 231 μονάδες ή 0,94% στις 24.811 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 14,11 μονάδων ή 0,53% στις 2.653 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σκαρφαλώνει 63 μονάδες ή 0,9% στις 7.092 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη οι δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τον βιομηχανικό Dow να κερδίζει 51,74 μονάδες ή 0,2% στις 24.579,96 μονάδες, τον S&P 500 να χάνει 3,85 μονάδες ή 0,2% στις 2.640 μονάδες και τον Nasdaq να υποχωρεί 57,39 μονάδες ή 0,8% στις 7.028,29 μονάδες.

Στα τελευταία αποτελέσματα, η Apple – η οποία βρέθηκε να γνωρίζει ισχυρές πιέσεις στην αρχή του μήνα μετά την καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για την πορεία των πωλήσεων – κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά την υποχώρηση των κερδών και των πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο.

H μετοχή της ενισχύεται σε ποσοστό 4,43%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά 4,7% ενισχύεται η μετοχή της Boeing, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα δ΄ τριμήνου που αυξήθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών, ενώ αισιόδοξες ήταν και οι εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Μετά το κλείσιμο των συναλλαγών θα ακολουθήσουν οι Microsoft, Tesla, Qualcomm και Visa, μεταξύ άλλων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί σήμερα στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Οι αναλυτές περιμένουν ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να εμφανιστεί καθησυχαστικός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας τις αγορές ότι η Fed είναι έτοιμη να προσαρμόσει την πολιτική των σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων εάν διαπιστώσει ότι η αμερικανική οικονομία χάνει την ορμή της.

Στο μεταξύ, οι εμπορικές συνομιλίες της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο επιστρέφουν στο επίκεντρο της προσοχής μετά τις ανακοινώσεις των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ ότι ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei έχει παραβιάσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα η ADP και η Moody’s Analytics έδειξαν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνέχισαν να προσθέτουν θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, αδιαφορώντας για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον που οδήγησε σε μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για 35 ημέρες.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις πρόσθεσαν 213.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Refinitiv για 178.000 θέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης