Παγκόσμιο sell off, στη χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2011

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 15:31
Παγκόσμιο sell off, στη χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2011
Σε τροχιά για τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2011 -ήτοι στο αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης- είναι οι διεθνείς αγορές, μετά το νέο sell off που έπληξε τη Wall Street και στέρησε από τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 1.000 μονάδες.

O ευρύτερος δείκτης της MSCI για τις διεθνείς αγορές— που παρακολουθεί τις αποδόσεις των μετοχών σε 23 αναπτυγμένες και 24 αναδυόμενες αγορές- υποχώρησε κατά 6,2% την τελευταία εβδομάδα.

Οι ασιατικές μετοχές πήραν τη σκυτάλη των απωλειών μετά τη Wall Street, με τις κινεζικές μετοχές να υποχωρούν κατά 4%, ενώ και στην Ευρώπη οι δείκτες χάνουν περισσότερο από 1%.

Πολλοί παρατηρητές της αγοράς πιστεύουν ότι η αναταραχή στις αγορές την τελευταία εβδομάδα αντανακλά μία διόρθωση μετά τα σημαντικά κέρδη του 2017 και του 2018. Επίσης, το sell off των τελευταίων ημερών αποδίδεται στις υψηλότερες προσδοκίες για μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

«Δεν είναι σαφές το πότε θα πιάσουν πάτο οι αγορές» λέει ο Ian Shepherdson, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics, στο CNBC

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 15:31