Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street στη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να στρέφονται πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα, κυρίως των τραπεζών, καθώς ξεκίνησε η περίοδος ανακοίνωσης των μεγεθών τριμήνου.

Ειδικότερα, μετά τα νέα ρεκόρ που κατέγραψαν την Παρασκευή Dow Jones και S&P 500 στον απόηχο της κατάθεσης του διοικητή της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο, την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπου ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανή μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed στις 30 και 31 Ιουλίου, στο επίκεντρο βρίσκονται σήμερα οι επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,05%, στις 27.318 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,02% χαμηλότερα, αλλά πάνω από το όριο των 3.000 μονάδων, στις 3.013 μονάδες Μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 8.248 μονάδες.

Τον χορό των εταιρικών αποτελεσμάτων άνοιξε σήμερα η Citigroup, ανακοινώνοντας καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 7% για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης και κέρδη ύψους κέρδη 4,79 δισ. δολαρίων ή 1,95 δολαρίων ανά μετοχή, σε σχέση με τα 1,80 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, κυρίως λόγω των έκτακτων κερδών από τη δημόσια εγγραφή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαπραγμάτευσης ομολόγων, Tradeweb. Χωρίς τα κέρδη από την ΙΡΟ, η τράπεζα θα είχε ανακοινώσει 1,83 δολάρια ανά μετοχή (κέρδη).

Η Citigroup είναι η πρώτη από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοινώνουν αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές εν τω μεταξύ παρακολουθούν στενά και το θέμα της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ και Κίνας, μετά την ανακοίνωση από το Πεκίνο των στοιχείων για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, τα οποία έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας επιβραδύνθηκε από το 6,4% του πρώτου τριμήνου στο 6,2%, που είναι ο ασθενέστερος ρυθμός ανάπτυξης από το 1992, αν και σε γενικές γραμμές η μέτρηση ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απέδωσε τη Δευτέρα την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας στην πολιτική της Ουάσιγκτον και προέβλεψε ότι θα οδηγήσει σε πιο ευνοϊκούς όρους συναλλαγών με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Όπως ανέφερε μέσω twitter, η Κίνα θέλει να προχωρήσει σε μια εμπορική συμφωνία, ενώ επέμεινε ότι οι Αμερικανικοί φορολογούμενοι δεν θα καταβάλλουν δασμούς.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την έκθεση Empire State για την πορεία του μεταποιητικού τομέα τον Ιούλιο, αλλά και την ομιλία του προέδρου της Fed Νέας Υόρκης, John Williams αργότερα σήμερα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, στο προσκήνιο βρίσκεται σήμερα ο τίτλος της Gilead Sciences Inc., μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλει 5,1 δισ. δολάρια για να αυξήσει τη συμμετοχή της στη βελγική εταιρεία βιοτεχνολογίας Galapagos.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Anheuser-Busch InBev SA, μετά την απόφαση της επιχείρησης που διακινεί μεταξύ άλλων το γνωστό brand Budweiser, να ματαιώσει την αρχική δημόσια εγγραφή της ασιατικής μονάδας της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης