Υποχωρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή στο κλίμα ανησυχίας που ακολουθεί τις αναφορές κινεζικών κρατικών μέσων για μικρή όρεξη από την Κίνα να συνεχίσει τις εμπορικές συνομιλίες μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κινεζική κυβέρνηση και τα κρατικά μέσα έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές την Πέμπτη και την Παρασκευή ότι το Πεκίνο είναι απρόθυμο να συνεχίσει τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου επισήμανε ότι η αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ και η νέα απειλή του Λευκού Οίκου για επιπλέον δασμούς σε αγαθά αξίας 300 δισ. δολ. συνιστούν “εκφοβισμό” και έχουν δημιουργήσει σημαντικά εμπόδια στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι “μετά από ορισμένες ενέργειες της αμερικανικής πλευράς το τελευταίο διάστημα… θα πρέπει να υπάρξει μία ειλικρινής προσέγγιση” μεταξύ των δύο πλευρών.

Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε επίσης ότι η κινεζική οικονομία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των νέων κυρώσεων. «Με πολλά εργαλεία πολιτικής και επαρκή περιθώριο στις μακροοικονομικές πολιτικές, η Κίνα είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις» που αντιμετωπίζει, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 117,80 μονάδες (-0,46%) στις 25.739,83 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 15,16 μονάδες (-0,52%) στις 2.861,59 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 47,25 μονάδες (-0,58%) στις 7.851,62 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones μόλις 8 κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό.

Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Verizon Communications στα 57,87 δολ. με άνοδο 0,49 δολ. ή σε ποσοστό 0,89% και ακολουθούν η Cisco Systems στα 56,35 δολ. με άνοδο 0,74% και η UnitedHealth Group με κέρδη 0,72% στα 238,50 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ειναι η Dow (-2,34%), η 3M (-1,54%) και η Caterpillar (-1,49%).

Οι μετοχές της Pinterest Inc. σημειώνουν βουτιά πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης ότι κατέγραψε ζημιές 41,4 εκατ. δολ. το α΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτώση άνω του 4% σημειώνουν εξάλλου οι μετοχές της Deere & Co. καθώς η εταιρεία αγροτικού και κατασκευαστικού εξοπλισμού ανακοίνωσε κέρδη που έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο.

Κέρδη άνω του 1% καταγράφει ο τίτλος της Nvidia Corp. καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και η εταιρεία ημιαγωγών δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης