Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, σημειώνοντας νέα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η προσπάθεια του προέδρου Μπάιντεν να περάσει γρήγορα από το Κογκρέσο το πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι περιμένει οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες. Οι αναλυτές ωστόσο ανησυχούν ότι οι διαδικασίες στη Γερουσία για τη δίκη του πρώην προέδρου Τραμπ με την κατηγορία της «υποκίνησης σε στάση» – για την πρωτοφανή εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου – θα δυσχεράνουν την προσπάθεια του νέου προέδρου να περάσει το πακέτο, δεδομένων και των αντιρρήσεων που εκφράζουν ήδη πολλοί Ρεπουμπλικάνοι. Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 70,86 μονάδες (0,23%) στις 31.030,86 μονάδες. Ο S&P 500 προσθέτει 4,31 μονάδες (0,11%) στις 3.859,67 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 15,37 μονάδες (0,11%) στις 13.651,36 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 18 κινούνται με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Johnson & Johnson με κέρδη 6,02 δολ. ή σε ποσοστό 3,63% στα 172,00 δολ. και ακολουθούν η 3M στα 174,78 δολ. με άνοδο 2,58% και η Honeywell International στα 204,08 δολ. με άνοδο 1,09%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η American Express (-2,89%), η Verizon Communications (-2,58%) και η Home Depot (-0,87%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, την επενδυτική προσοχή συνεχίζουν να συγκεντρώνουν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Ο κολοσσός General Electric ανακοίνωσε σήμερα έσοδα και ταμειακές ροές που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ από την πλευρά της η Johnson & Johnson επίσης κατέγραψε ισχυρές πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα από τον φαρμακευτικό κλάδο έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα της.

Παράλληλα, η εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας Raytheon Technologies ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι Starbucks, Microsoft και Texas Instruments θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους μετά το κλείσιμο της αγοράς σήμερα, ενώ οι Apple, Tesla και Facebook, ανακοινώνουν αύριο τα οικονομικά τους μεγέθη.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν να καταγράφουν ραγδαία άνοδο στο τέλος του 2020. Ειδικότερα, για τους 12 μήνες μέχρι το Νοέμβριο του 2020 ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller για τις τιμές σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε κατά 9,5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης