Νέα ρεκόρ σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει πάνω από 200 μονάδες, καθώς οι επενδυτές καλωσορίζουν την είδηση ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας ψήφισαν μέσα στο σαββατοκύριακο το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε το Σάββατο δίνοντας μία σημαντική νίκη στην κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump. Μόνο οι δημοκρατικοί και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Τεννεσί Bob Corker καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσδοκίες ότι η κυβέρνηση Trump μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου θα πετύχουν τη μεγαλύτερη φορολογική αναμόρφωση των τελευταίων δεκαετιών έχουν οδηγήσει σε ένα πολύμηνο ράλι και σε διαδοχικά ρεκόρ τους δείκτες της Wall Street.

Η Βουλή και η Γερουσία θα πρέπει τώρα να συμφωνήσουν σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο το οποίο θα μπορεί να πάρει τον δρόμο για τον Λευκό Οίκο προκειμένου να υπογραφεί από τον πρόεδρο Trump.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 255,43 μονάδες (1,05%) στις 24.487,02 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 32,10 μονάδες (0,47%) στις 6.879,69 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 19,21 μονάδες (0,73%) στις 2.661,31 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και έξι με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walt Disney στα 108,91 δολ. με άνοδο 3,66 δολ. ή σε ποσοστό 3,48%. Ακολουθούν η JPMorgan Chase με άνοδο 2,71% στα 107,63 δολ. και η Boeing με κέρδη 2,70% στα 278,70 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Microsoft (-0,93%), η VISA (-0,59%) και η McDonald’s (-0,21%).

Η πολιτική επικαιρότητα αναμένεται να συνεχίσει να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον τις επόμενες εβδομάδες στον απόηχο της είδησης ότι ο Michael Flynn, κεντρικό στέλεχος της προεκλογικής καμπάνιας του προέδρου Trump, παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016. Σύμφωνα με το ABC News, ο Flynn είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Trump του έδωσε οδηγίες να πραγματοποιήσει επαφές με τους Ρώσους.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της General Cable Corp. σημειώνουν άλμα 32% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας καλωδίων Prysmian SpA ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της σε μία συμφωνία αξίας περίπου 3 δισ. δολ.

Κέρδη 1,5% σημειώνει παράλληλα ο τίτλος της Aetna Inc. μετά την συμφωνία της CVS Health Corp. να εξαγοράσει την τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική υγείας των ΗΠΑ έναντι περίπου 69 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές. Στον αντίποδα η CVS σημειώνει βουτιά 4,1%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης