Δεν κατάφερε τελικά να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο στο τέλος το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τις προσπάθειες που έκαναν αρκετοί τίτλοι του, κόντρα στην πτώση των περισσοτέρων δεικτοβαρών μετοχών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 831 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 826,61 μονάδων (-1,08%) και 836,98 μον. (+0,16%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 38,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,83%, στις 2.112,22 μονάδες, ενώ στο +0,44% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.330,40 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,69% στις 898,57 μονάδες.

Μπορεί οι Έλληνες τραπεζίτες, από το βήμα του φόρουμ στους Δελφούς, να προσπάθησαν να καθησυχάσουν την αγορά για τα αποτελέσματα των stress test και την αποφασιστικότητα των διοικήσεων στο μέτωπο της διαχείρισης των προβληματικών δανείων, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει επί το θετικότερο το κλίμα στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι απώλειες των Εθνικής, Eurobank, Grivalia και ΕΥΔΑΠ ήταν αυτές που ξεχώρισαν αρνητικά, αφού ξεπέρασαν το 2%, με τις Πειραιώς, ΕΕΕ, Λάμδα, ΟΛΠ, Alpha Bank και ΟΤΕ να κλείνουν με πτώση που ξεπέρασε το 1%.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τιτάν, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο σημείωσε άλμα 4,84%, με τον Μυτιληναίο και τη ΔΕΗ να βοηθούν με τη σειρά τους στο να περιοριστούν οι απώλειες του γενικού δείκτη, καθώς έκλεισαν με κέρδη 2,07% και 1,77% αντίστοιχα.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Aegean και ΑΔΜΗΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης