Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά την χθεσινή κατρακύλα στο κλίμα ανησυχίας που ακολούθησε την κλιμάκωση των εμπορικών εχθροπραξιών ΗΠΑ-Κίνας.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει προσηλωμένη στην εμπορική αντιπαράθεση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, μετά την απάντηση της Κίνας στις ΗΠΑ με δασμούς έως 25% σε αμερικανικά αγαθά αξίας 60 δισ. δολ. Αυτό ακολούθησε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα ύψους 200 δισ. δολ. από το 10% στο 25% την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποτυχία των δύο υπερδυνάμεων να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το εμπόριο μετά από εβδομάδες εντατικών διαπραγματεύσεων έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα καθώς ένας ανεξέλεγκτος εμπορικός πόλεμος απειλεί να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι περιμένει να ξεκαθαρίσει “σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες” εάν το τελευταίο ταξίδι της εμπορικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Κίνα μπορεί να στεφθεί από επιτυχία.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 107,22 μονάδες (0,42%) στις 26.439,99 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 13,21 μονάδες (0,47%) στις 2.825,17 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 27,04 μονάδες (0,35%) στις 7.673,21 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις 4 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Coca-Cola στα 49,04 δολ. με άνοδο 0,99 δολ. ή σε ποσοστό 2,06% και ακολουθούν η Cisco Systems στα 51,85 δολ. με άνοδο 1,07% και η VISA με κέρδη 1,05% στα 158,90 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Nike (-0,19%), η UnitedHealth Group (-0,16%) και η McDonald’s Corp. (-0,05%).

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει παράλληλα τις αναρτήσεις του στο Twitter προκειμένου να υπερασπιστεί την πολιτική του στο εμπόριο.

«Όταν ο χρόνος θα είναι σωστός, θα κάνουμε μια συμφωνία με την Κίνα. Ο σεβασμός και η φιλία μου με τον Πρόεδρο Χι είναι απεριόριστα αλλά, όπως του έχω πει πολλές φορές, αυτή θα πρέπει να είναι μια σπουδαία συμφωνία για τις Ηνωμένες Πολιτείας, αλλιώς δεν θα έχει νόημα».

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων ενισχύθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών τον Απρίλιο, σκαρφαλώνοντας στις 103,5 μονάδες, σύμφωνα με την National Federation of Independent Business (NFIB).

Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν μόλις 0,2% τον Απρίλιο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,7%. Οι τιμές εξαγωγών, στο μεταξύ, αυξήθηκαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Από το “μέτωπο” των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Ralph Lauren ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, ενώ παράλληλα αύξησε και το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 10%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης