Υπερβολικές χαρακτηρίζει τις ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας Πειραιώς η Morgan Stanley σε σημερινό της σημείωμα, αν και εκτιμά ότι η επιφυλακτικότητα θα διατηρηθεί το επόμενο διάστημα.

«Θεωρούμε ότι οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια είναι υπερβολικές, ωστόσο η επιφυλακτικότητα για την τιμή των μετοχών αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πειραιώς και να ανακοινωθούν από τις τράπεζες οι στόχοι μείωσης των NPE μέχρι το τέλος του 2021 με τη συμβολή των πωλήσεων/απομειώσεων», αναφέρει η Morgan Stanley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανάλυση της η Morgan Stanley σημειώνει ότι το Bloomberg σε δημοσίευμα του την προηγούμενη Παρασκευή ανέφερε πως η Πειραιώς έχει προθεσμία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ σε Tier II χρέος πριν το τέλος του 2018.

Αναφέρει επίσης τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της τράπεζας Χρ. Μεγάλου στο Reuters ότι «η τράπεζα είναι σε συνεχή διάλογο με τις εποπτικές αρχές και παρακολουθεί τις αγορές προκειμένου να εντοπίσει το παράθυρο ευκαιρίας για την έκδοση που δεν θα απομειώνει την αξία των μετοχών (non-dilutive capital instrument), η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο», προσθέτοντας ότι δεν γίνεται κάποια συγκεκριμένη αναφορά για προθεσμία στο τέλος του έτους.

Σχολιάζοντας το sell off στις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς η Morgan Stanley σημειώνει ότι η επείγουσα ανάγκη [της διαδικασίας] όπως αναφέρθηκε [σε δημοσιεύματα], πυροδότησε ανησυχίες στους επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει, «η αγορά χρέους δεν είναι ανοιχτή στην Πειραιώς δεδομένης της τρέχουσας εγχώριας και ευρωπαϊκής μεταβλητότητας που έχει ενισχύσει τις ανησυχίες των επενδυτών».

Παράλληλα, «το χρονικό σημείο αιφνιδίασε καθώς οι ελληνικές τράπεζες αυτή την περίοδο διεξάγουν συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές για τη διαδικασία μείωσης των NPEs».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης