Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί ενόψει των αποφάσεων της Federal Reserve στο μέσα της εβδομάδας και λίγο πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας στο εμπόριο.

Οι αντιπροσωπείες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα συναντηθούν αύριο στη Σαγκάη, σηματοδοτώντας την επανέναρξη των συνομιλιών μετά την κατάρρευση τους τον περασμένο Μάιο λόγω της απόφασης των ΗΠΑ να αυξήσουν τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την πορεία των διαπραγματεύσεων καθώς ένα νέο αδιέξοδο είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τις δύο υπερδυνάμεις σε πλήρη εμπορικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Οι συνομιλίες έρχονται καθώς η αγορά περιμένει η Fed να ανακοινώσει την Τετάρτη τη μείωση των επιτοκίων της κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης από το επίπεδο του 2,25% με 2,50% που είναι σήμερα.

Τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας όπου ο Ζερόμ Πάουελ θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις του για την πορεία και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες- Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 7,63 μονάδες (0,04%) στις 27.204,00 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 9,57 μονάδες (-0,32%) στις 3.016,48 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 62,14 μονάδες (-0,77%) στις 8.268,55 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Merck & Co. Inc. με κέρδη 1,11% στα 82,33 δολ. και ακολουθούν η Johnson & Johnson στα 131,79 δολ. με άνοδο 0,81% και η 3M στα 175,12 δολ. με άνοδο 0,69%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Pfizer (-2,74%), η Dow (-1,57%) και η Intel (-1,30%).

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, το London Stock Exchange Group είναι σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Refinitiv, πλατφόρμα χρηματοοικονομικών δεδομένων και υποδομών, με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 27 δισ. δολ.

Την ίδια στιγμή, η Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων φαρμάκων που δεν είναι κατοχυρωμένα από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με την φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων φαρμάκων Mylan Inc.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα αποτελέσματα μεγάλων ονομάτων της Wall Street αυτή την εβδομάδα όπως η Apple, η Advanced Micro Devices και η Qualcomm Inc.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης