Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά το τεχνολογικό sell-off στη Wall Street και τις χθεσινές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ευάλωτη μετά τις βαριές απώλειες των αμερικανικών δεικτών στην αρχή της εβδομάδας και την επανάληψη του sell-off χθες, με αρνητικό πρωταγωνιστή και πάλι τον κλάδο της τεχνολογίας. Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε χθες με βουτιά 2%, ενώ Dow Jones και S&P 500 έχασαν 1,45% και 1,8% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,65% στις 23.388,02 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,4%.

Ο Kospi υποχωρεί σε ποσοστό 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,7%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη χάνουν 0,1% και 0,3% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές του μεταλλευτικού κολοσσού Rio Tinto υποχωρεί 0,7% μετά την ανακοίνωση του CEO Jean-Sebastien Jacques ότι θα αποχωρήσει μέχρι τον Μάρτιο έπειτα από τον θόρυβο που δημιούργησε η καταστροφή ιερών τόπων αυτοχθόνων για την εξόρυξη σιδηροµεταλλεύµατος.  

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσαν και οι χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ, η οποία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κρατώντας αμετάβλητη την πολιτική της.

Στις δηλώσεις της, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σημείωσε την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης μετά το σοκ του β’ τριμήνου, ωστόσο προειδοποίησε ότι η ισχύς της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της πανδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης