Με μεικτά πρόσημα κινούνται την Τετάρτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τον γενικό δείκτη να κινείται πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά του και την αγορά να κινείται σε ιδιαίτερα στενό εύρος, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,02% ή κατά 8,43 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να καταγράφει άνοδο 4,64 μονάδων ή 0,10%  ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 43,01 μονάδων ή 0,31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κλάδοι της υγειονομικής περίθαλψης, των επικοινωνιών και της τεχνολογίας ηγούνται των κερδών, με την Merck να κερδίζει 1,8%, Το Twitter ενισχύεται κατά 1,7% και η Adobe άνω του 1,5%. Η Fox ηγείται στο πλαίσιο του S&P 500, με κέρδη 2,3%.

Η “φρενίτιδα Reddit” συνεχίζεται και την Τετάρτη, με τους μικροεπενδυτές οι οποίοι συντονίζονται μέσω Διαδικτύου να επικεντρώνονται αυτή τη φορά στη μετοχή της Clover Health. Η μετοχή κερδίζει άλλο ένα 12%, μετά το ράλι 85% της Τρίτης.

Αναλυτές στην Wall Street θεωρούν ωστόσο ότι, σε αντίθεση με τη φρενίτιδα του Ιανουαρίου, η οποία είχε ως επίκεντρο τη μετοχή της GameStop, η τρέχουσα δεν αναμένεται να έχει ευρύτερη επίδραση στη χρηματιστηριακή αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομικοί αναλυτές αναμένουν τον πληθωρισμό για τον Μάιο να ανέρχεται στο 4,7%, από 4,2% τον Απρίλιο, ο οποίος αποτελούσε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης τιμών από το 2008.

Το άλμα του πληθωρισμού συντηρεί τον προβληματισμό για τις αντοχές της Federal Reserve να διατηρεί την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Τα στοιχεία εξάλλου που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι οι τιμές των αγαθών στις πύλες των εργοστασίων τον Μάιο αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχεδόν 13 χρόνια, αντλώντας ώθηση από το άλμα των τιμών των εμπορευμάτων. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας σημείωσε άλμα 9,0% σε ετήσια βάση τον Μάιο μετά από αύξηση 6,8% τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Target Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 32,4% στα 90 cents ανά μετοχή από 68 cents.

Η Marqeta Inc. τιμολόγησε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) στα 27 δολ. ανά μετοχή, πολύ πιο πάνω από την αρχική εκτίμηση. Οι μετοχές της Marqeta θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται σήμερα στον δείκτη Nasdaq με το σύμβολο “MQ”.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Merck, Amgen, Procter & Gamble, ενώ των απωλειών εκείνες των JP Morgan, American Express και Caterpillar.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης