Μικτά πρόσημα επικρατούν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος ότι Κίνα και ΗΠΑ δεν είναι κοντά στη σύναψη εμπορικής συμφωνίας, αλλά και μια σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 24.517,24 μονάδες, ο S&P καταγράφει απώλειες 0,21% στις 2.633,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,32% στις 7/045,69 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο CNBC, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ είναι μίλια μακριά από μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, προσθέτοντας πως οι δύο χώρες έχουν “πολλά πολλά ζητήματα”.

Πεκίνο και Ουάσινγκτον προσπαθούν να κλείσουν μια εμπορική συμφωνία πριν τις αρχές Μαρτίου. Αν δεν το καταφέρουν, θα εφαρμοστούν επιπλέον αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικά προϊόντα.

Πάντως, ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κάνουν τη δήλωση του Ρος να έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην αγορά μετοχών. Η Bristol-Myers Squibb, η American Airlines και η JetBlue ήταν μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν και τις εξελίξεις γύρω από το μερικό κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, που συνεχίζεται για 34η ημέρα.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 διαμορφώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σημειώνεται ότι οι αιτήσεις από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά την τρίτη εβδομάδα του shutdown.

Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 13.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1999.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχουν διαμορφωθεί οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας από το Νοέμβριο του 1969, όταν είχαν υποχωρήσει στις 197.000.

Παράλληλα, η έρευνα των δεικτών PMI της Markit έδειξε ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ ξεκίνησε με ισχυρό ρυθμό το 2019 διατηρώντας την δραστηριότητα του κοντά στα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου του 2018 παρά την αυξημένη αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης