Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους από την εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έθεσαν χθες σε ισχύ το τελευταίo πακέτο μέτρων στις εμπορικές τους σχέσεις, με την αμερικανική πλευρά να επιβάλει δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ. και το Πεκίνο να απαντά με δασμούς $60 δισ. σε αμερικανικά αγαθά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές στρέφουν ωστόσο την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της Federal Reserve, η οποία αύριο αναμένεται να προχωρήσει στην τρίτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων για το 2018.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία και τον πληθωρισμό σε συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, όπου αναμένεται να συζητηθεί και ο πιθανός αντίκτυπος του εμπορικού πολέμου με την Κίνα στην πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να “παγώσει” προσωρινά τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει 40,12 μονάδες (0,15%) στις 26.603,37 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει οριακή άνοδο 0,02% στις 7.994,20 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 1,88 μονάδες (0,06%) στις 2.921,07 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 19 κινούνται με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η McDonald’s Corp. στα 165,22 δολ. με άνοδο 1,91 δολ. ή σε ποσοστό 1,19%.

Ακολουθούν η Walmart με κέρδη 1,18% στα 96,04 δολ. και η JP Morgan Chase στα 117,91 δολ. με άνοδο 1,02%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Intel (-1,93%), η UnitedHealth Group (-0,39%) και η 3M (-0,37%).

Από το “μέτωπο” των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η Michael Kors Holdings Ltd. ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της ιταλικής εταιρείας πολυτελών αγαθών Gianni Versace SpA, με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 2,12 δισ. δολ.

Από την πλευρά της η Comcast Corp. ανακοίνωσε ότι έχει αγοράσει πάνω από το 30% των μετοχών της Sky PLC μετά την επικράτηση της στον πλειοδοτικό πόλεμο για την εξαγορά της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης με την υποβολή προσφοράς 38,8 δισ. δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης