Μικρές απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών Goldman Sachs Group Inc. και Citigroup Inc.

Οι επενδυτές θα αντιμετωπίσουν αυτή την εβδομάδα ένα μπαράζ αποτελεσμάτων με τις  Goldman και Citigroup να παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη από τις JPMorgan Chase και Wells Fargo που ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους μεγέθη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Citigroup κατέγραψε πτώση εσόδων για το α΄ τρίμηνο, ωστόσο τα κέρδη της κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις του αναλυτών.
Καλύτερα των προβλέψεων αποδείχθηκαν και τα κέρδη της Goldman Sachs Group, ωστόσο τα έσοδα της δεν κατάφεραν να επιβεβαίωσουν τις προσδοκίες της αγοράς.

Οι αναλυτές περιμένουν σε γενικές γραμμές τα κέρδη του α΄ τριμήνου να εμφανιστούν μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο καθώς το δύσκολο ευρύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον επιβαρύνει την κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 55,18 μονάδες (-0,21%) στις 26.355,68 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 4,52 μονάδες (-0,16%) στις 2.902,98 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 7,91 μονάδες (-0,10%) στις 7.977,24 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η UnitedHealth Group στα 225,80 δολ. με άνοδο 2,60 δολ. ή σε ποσοστό 1,16% και ακολουθούν Walgreens Boots Alliance στα 53,90 δολ. με άνοδο 0,84% και Nike με άνοδο 0,80% στα 86,91 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Goldman Sachs Group (-2,69%), η Merck (-0,99%) και η JPMorgan Chase (-0,94%).

Από το “μέτωπο” των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin δήλωσε στους δημοσιογράφους αυτό το σαββατοκύριακο ότι οι δύο χώρες πλησιάζουν πιο κοντά σε μια συμφωνία.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πάντως αν θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρές μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της προηγούμενης εβδομάδας.

Την Κυριακή το Reuters μετέδωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αρχίσει να υποχωρεί σε ορισμένες από τις απαιτήσεις της όσον αφορά τις επιδοτήσεις της Κίνας στην εγχώρια βιομηχανία καθώς αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από το Πεκίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης