Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές, καθώς οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές συνεχίζουν να ανακάμπτουν από το sell off των προηγούμενων ημερών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,14%, παρά τα σημαντικά κέρδη για τους κλάδους των πρώτων υλών και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην εβδομάδα, ο δείκτης υποχώρησε πάνω από 4,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο κλάδος των πρώτων υλών που είχε είχε δεχθεί πλήγμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σημείωσε άνοδο περίπου 1% σήμερα Παρασκευή. Μεταξύ των μετοχών που πρωταγωνίστησαν ήταν αυτές των Polymetal, Anglo American και Antofagasta.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,13% στις 11.523,94 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημείωσε πτώση 0,20% στις 5.095,98 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 6.996,75 μονάδες.

Πτώση 0,53% στις 19.254,50 μονάδες σημείωσε ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX κατέγραψε απώλειες 1,20% στις 8.899,65 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές δέχθηκαν αναταράξεις από τις δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών στη Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για την προοπτική αύξησης των επιτοκίων και την πορεία προς τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί Federal Reserve, παράλληλα με τις προειδοποιήσεις από το ΔΝΤ για τους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ, όπου οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έφτασαν σε υψηλά πολλών ετών αυτήν την εβδομάδα.

Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βρετανία σχετικά με το Brexit και στην Ιταλία αναφορικά με το σχέδιο προϋπολογισμού της και τη διαμάχη της με τις Βρυξέλλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης