Σε επίπεδο-ρεκόρ έκλεισε η μετοχή της Tesla, στην κορύφωση ενός ράλι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία της Silicon Valley εξέπληξε τους επενδυτές, εμφανίζοντας κέρδη στο γ΄τρίμηνο.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο 3,7% στα 393,15 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 385 δολαρίων που είχε πετύχει τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H άνοδος οδηγεί τα κέρδη της μετοχής της Tesla από τις αρχές του έτους στο 18%, έναντι 27% και 21% του Dow Jones και του S&P 500 αντίστοιχα. Στη διάρκεια των συναλλαγών της Τετάρτης βρέθηκε να ενισχύεται έως και τα 393,22 δολάρια που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ.

Η κεφαλαιοποίηση της κατασκευάστριας ηλεκτροκίνητων οχημάτων κινείται πάνω από τα 70 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας αυτή της General Motors (53 δισ. δολάρια) και αυτή της Ford Motor (38 δισ. δολάρια).

Στην άνοδο συνέβαλε και το θετικό report της Credit Suisse αυτή την εβδομάδα -που συνήθως είναι απαισιόδοξη για τη μετοχή της Tesla. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αναλυτές της Oppenheimer, ανέφεραν ότι η άνοδος της παραγωγής στην Κίνα αναμένεται να είναι “ήπια”. Και μετά από μια επίσκεψη στο giga εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα, ο αναλυτής Dan Levy της Credit Suisse σχολίασε ότι οι μπαταρίες της Tesla, της προσφέρουν σαφές πλεονέκτημα έναντι των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία τον Οκτώβριο ανακοίνωσε απρόσμενα GAAP και προσαρμοσμένα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, δίνοντας το έναυσμα για το πρόσφατο ράλι της μετοχής που περιλάμβανε άνοδο 31% τον Οκτώβριο.

Η Tesla επίσης έχει μικρό διάστημα που παρουσίασε το Cybertruck και ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk έχει πει πως το pickup φορτηγό έχει λάβει περίπου 250.000 προ-παραγγελίες.

Η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για τις πωλήσεις δ’ τριμήνου στις αρχές Ιανουαρίου και τα συνολικά της μεγέθη πιθανότατα τον Φεβρουάριο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet αναμένουν ότι η εταιρεία θα εμφανίσει προσαρμοσμένα κέρδη 1,30 δολαρίων ανά μετοχή και πωλήσεις 6,7 δισ. δολαρίων -από 1,93 δολάρια ανά μετοχή και 7,2 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης